Полозов: сформовано команду адвокатів, які захищатимуть полонених моряків

Полозов: сформовано команду адвокатів, які захищатимуть полонених моряків

В Україні сформовано команду адвокатів, які захищатимуть 24 українських військових моряків, яких у Керченській протоці незаконно затримали росіяни.

Про це повідомив у Фейсбук адвокат Микола Полозов.


За його словами, вже визначено тих адвокатів, які будуть взаємодіяти зі ЗМІ та висловлювати позицію команди захисту у справі — Айдер Азаматов, Сергій Бадамшин, Еміль Курбедінов, Ілля Новиков, Сергій Панченко, Микола Полозов, Едем Семедляев.

Як повідомив Полозов, список адвокатів він представив Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій, після чого почався процес узгодження. Після всіх необхідних перевірок і погоджень був представлений схвалений список адвокатів, які в підсумку увійшли в команду.

"Всі адвокати команди оповіщені, з усіма укладені угоди, всі готові негайно приступити до здійснення захисту та участі в слідчих діях", — повідомив Полозов.

Він також зазначив, що коли почав формувати команду адвокатів, які повинні будуть захищати українських військових моряків, й гадки не мав, що відгукнеться така кількість колег.

"Протягом декількох днів мені дзвонили, писали, і навіть особисто приходили кілька десятків колег. Були пропозиції індивідуальний і корпоративні. Когось із них я знав, про кого-то чув, а з деякими навіть не був знайомий. І я вдячний кожному адвокату з більш ніж 80, який побажав прийняти на себе захист в такій складній справі", — додав адвокат.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО, до них не можуть потрапити адвокати.