У суді пояснили, чому поновили Насірова на посаді глави ДФС

У суді пояснили, чому поновили Насірова на посаді глави ДФС

Окружний адміністративний суд Києва пояснив підстави поновлення Романа Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби України.

Про суд повідомив на своїй офіційній сторінці.

"Підставою прийняття такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Романа Насірова з посади глави Державної фіскальної служби України, а саме, обставин його подвійного громадянства, та порушення процедури його звільнення", — йдеться у повідомленні.

Сьогодні стало відомо, що суд визнав протиправним і незаконним рішення Кабміну про звільнення Насірова. 

У січні цього року Кабмін звільнив Насірова з посади глави ДФС. Натомість Насіров звернувся до суду, у  своїй позовній заяві він вимагав визнання протиправним та скасування рішення Кабміну, поновлення на роботі.

 

Екс-керівника ДФС Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. За версією слідства, впродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на близько 2 мільярди гривень. Насіров ці звинувачення відкидає.

У березні 2017 року після тривалого судового засідання суд арештував Насірова з можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень. Через тиждень його дружина внесла заставу,  Насірова випустили із СІЗО.

Суд почав розгляд справи Насірова по суті з листопада минулого року. Сторона захисту виступила з клопотанням озвучити обвинувальний акт, прокурори досі зачитують документ, який налічує понад 700 сторінок.

20 листопада цього року Шевченківський районний суд міста Києва залишив без задоволення клопотання екс-глави ДФС України Романа Насірова про зменшення розміру застави та надання дозволу на виїзд закордон.