Для кліпу на пісню "Коханці" The Hardkiss побудували ціле місто в павільйоні – Юлія Саніна

Для кліпу на пісню "Коханці" The Hardkiss побудували ціле місто в павільйоні – Юлія Саніна

Гурт The Hardkiss у вересні випустив новий альбом – "Залізна ластівка". Однойменне шоу з аншлагом пройшло у Палаці Спорту в Києві 19 жовтня, і наприкінці листопада завершилася перша частина туру. А вже на початку вересня стартує друга його частина, що охопить 16 міст України. Вокалістка і лідерка гурту Юлія Саніна в ефірі "ДеньПРО" пояснила, чому гурт почав частіше писати україномовні пісні та розповіла, які сюрпризи готує The Hardkiss для своїх фанатів найближчим часом.

Ведучі:

Марія Сизон, Роман Рудський

Роман Рудський: – Що тебе найбільше вразило у першій частині туру?

– Перша частина туру пройшла неймовірно, в деяких містах ми навіть збирали по декілька залів поспіль. Наприклад, у Львові у нас було три концерти підряд. Це рекордна кількість концертів, так ніхто не працював.

Мене вразило те, що ми випустили платівку "Залізна ластівка" за місяць до початку туру, і вже на перших концертах – у Палаці Спорту, наприклад – люди співали наші пісні напам’ять. Тобто вони їх вивчили, вони встигли прослухати весь альбом від початку до кінця, у них з’явилися улюблені пісні… Місяць – це, насправді, дуже короткий період для музичної індустрії, за цей час неможливо достукатися до глядачів, а в нас це вийшло.

МС: – Здається, що зараз популяризація пісень відбувається не в останню чергу завдяки соцмережам. Пісня викладається, і вже на наступний день фани знають текст.

– Зараз соцмережі це як плюс, так і мінус. Так, ти викладаєш пісню, і у людей є доступ до неї. Але через 5 хвилин хтось інший викладає нову пісню, хтось інший викладає кліп, альбом… Дуже багато інформації.

МС: – А що робити тим, хто прогавив ваш концерт у Палаці Спорту? Може, його десь можна усе-таки побачити?

– Так, можу вас порадувати. З Палацу Спорту велася пряма трансляція, звісно, ми це все записали. Зараз з матеріалом наводиться порядок, редагується, щоб зробити відео більш якісним. І цей запис ви зможете побачити і на телеканалах, і в Інтернеті, я думаю, одразу після Нового року.

РР: – До альбому "Залізна ластівка" у вашому репертуарі було більше англомовних треків. А зараз з’явилося більше україномовних пісень. Чи не засильний контраст?

– Мені здається, ми вдало все поєднуємо. Навіть на початку, коли ми писали англійською, ми все одно робили вкраплення українською мовою: і в пісні "October", і в пісні "Make Up" є такий трохи народний відтінок. Ми це робили зумисно.

І коли з’явилися українські пісні, за які не соромно – адже тут слухачі кожне слово розуміють, це не англійська – ми просто побачили інший фідбек. Під англійську пісню люди кайфують, драйвують, їм подобається. Але коли ти співаєш українською – вони підспівують, від початку і до кінця. Це зовсім інша енергетика, коли з тобою співає цілий зал. І нам зараз хочеться цього більше.

Але ми зараз поєднуємо, ми не відмовляємося від англомовних пісень, і у новому альбомі вони також є.

МС: – Юлю, ти сама пишеш пісні. Особисто для тебе якою мовою легше писати?

– Я думаю, що мені простіше писати англійською. Тому що я виховувалася на англомовних виконавцях, піснях, і усі рими нібито десь на підкорці лежать. А ще англійською писати легше, бо там слова коротші, і ними легше висловити якусь більш складну думку.

А українська мова, як на мене, більше пасує до лірики. Хоча у новому альбомі є композиції типу пісні "Коханці", яка драйвова, серйозна, рокова і зовсім не лірична. Мені трохи складніше писати українською, але я вже набираюсь досвіду.

РР: – До речі, стосовно "Коханців". Кліп зняли?

– Так, кліп буде. Він уже змонтований і скоро він побачить світ. Це одна з наймасштабніших наших робіт. Ми побудували ціле місто в павільйоні.

Я бачила монтаж, і це насправді більше схоже на кіно. У нас був дуже класний режисер, Вал Бебко (гітарист гурту The Hardkiss, режисер та кліп-мейкер – ред.), і другий режисер, Інна Грабар, ми співпрацювали з Пілунським, це один з найвідоміших наших операторів (Ярослав Пілунський – український кінооператор, відомий роботою над фільмами "Брати. Остання сповідь", "Вавилон'13" та "Вій" – ред.). Тому картинка кінематографічна і несе в собі дуже багато смислів. Ми заклали в кліп багато символіки.

РР: – Друга частина вашого туру розпочнеться у березні, і розпочнеться вона концертом у Польщі. Чому саме там?

– Ми розпочали таке "підкорення" Польщі ще позаминулого року. У Польщі були наші найуспішніші європейські концерти, тому ми вирішили туди повернутися з новою програмою. Розпочнемо з Польщі, далі поїдемо у Мінськ, а потім повернемося до України.

Я запрошую всіх вас у міста нашого туру. Квитки вже є у продажі. Я дуже хочу бачити ваші очі, хочу зробити вас щасливими. Слухайте класну музику і надихайтеся.

Слухай більше в ефірі UA:Радіо Промінь!

 

Матеріал підготувала Анастасія Руссу