Бойко, Медведчук і Рабінович прагнуть консолідувати свої рейтинги — експерт

Бойко, Медведчук і Рабінович прагнуть консолідувати свої рейтинги — експерт

Юрій Бойко, Віктор Медведчук та Вадим Рабинович прагнуть консолідувати свої рейтинги та отримати фракцію у Верховній Раді нового скликання. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив кандидат політичних наук Петро Олещук
 
"У них так само відбувається реструктуризація даного електорального сегменту, хоча там трохи простіше, ніж у сегменті, який умовно можна назвати "патріотична альтернатива". Основні пропозиції об'єдналися на проекті "Опозиційна платформа — За життя", куди ввійшли, мабуть, найбільш значимі фігури в цій ситуації: Бойко, якого рейтингують досить довгий час, той самий Медведчук і Рабинович, який також рейтингувався. На підставі цього вони вважають, що мають підстави всі ці рейтинги консолідувати і претендувати на якусь відповідну нішу, очевидно, з перспективою, тому що всіх цікавлять в першу чергу  парламентські вибори з перспективою одержати парламентську фракцію. І потім вже вступати в відповідні коаліції і переговори, тому що зрозуміло, що парламент буде дуже строкатий. Будуть найрізноманітніші політичні сили, а в таких ситуаціях у кожної  з'являється можливість претендувати на так звану "золоту акцію", — вважає Петро Олещук.
 
Нагадаємо, 20 листопада народних депутатів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна виключили зі складу фракції "Опозиційний блок".
 
Раніше Юрій Бойко та лідер партії "За життя" народний депутат Вадим Рабінович підписали меморандум про створення "Опозиційної платформи — За життя". Передбачалося, що партії об'єднають зусилля на президентських і парламентських виборах і висунуть єдиного кандидата в президенти. За словами депутатів з "Опозиційного блоку", це відбулося без офіційного рішення політичної ради та з'їзду фракції, Бойко вирішив сам домовлятися про співпрацю з партією "За життя".
 
У 2019 році на березень заплановані президентські вибори, а у вересні мають пройти парламентські. 
 
Слухати повну версію.