УПЦ КП має намір узгодити з Вселенським патріархатом всі питання перед собором — Зоря

УПЦ КП має намір узгодити з Вселенським патріархатом всі питання перед собором — Зоря

Українська православна церква Київського патріархата має намір узгодити з представником Вселенського патріархата та усіма іншими сторонами всі необхідні питання, щоби собор відбувся успішно.

Про це повідомив речник Київської патріархії Євстратій Зоря у Фейсбук.

За його словами, у Київському патріархаті готуються до об'єднавчого собору і мають намір брати в ньому участь а також конструктивно налаштовані перед собором узгодити з його головою, представником Вселенського патріарха митрополитом Еммануїлом, всі необхідні питання.

"Відповідно до благословення Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія у роботі Собору братимуть участь архієреї, клірики, монахи та миряни. Наявність пропозицій з боку Київського патріархата до регламенту собору чи процедури обрання предстоятеля не означає, що у підсумку не буде узгоджене спільне бачення. Як учасники собору ми з очевидністю маємо право вносити свої пропозиції, аргументувати і підтримувати їх", — написав Зоря.

Докладніше — Об’єднання українських православних церков відбудеться добровільно

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що об'єднавчий архієрейський собор, на якому буде створена українська помісна церква, відбудеться 15 грудня.

Читайте також — Зараз є спроба дискредитувати автокефалію, проте йдеться саме про незалежну українську церкву — Павленко

29 листопада синод Вселенського патріархату схвалив текст Томосу про надання автокефалії українькій церкві.

Пізніше предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, скільки архієреїв візьмуть участь в об'єднавчому соборі.

Як повідомлялося, синод Української Православної церкви Московського патріархату заборонив брати участь священикам в об’єднавчому соборі.