ДБР порушило 60 кримінальних справ — Труба

ДБР порушило 60 кримінальних справ — Труба

Слідчі Державного бюро розслідувань порушили вже понад 60 кримінальних справ.

Про це під час брифінгу повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, пише прес-служба ДБР.

"Це і військові злочини, і злочини, вчинені правоохоронцями та державними службовцям. На цей час проводяться слідчі дії", — зазначив Труба.

За його словами, більшість цих кримінальних справ стосується отримання неправомірної вигоди працівниками правоохоронних органів.

Директор ДБР нагадав, що згідно з законодавством, органи прокуратури до 20 листопада 2019 року мають можливість завершити існуючі кримінальні провадження.

"ДБР мало розпочати роботу з чистого аркушу та відкривати власні кримінальні провадження. Також до нас мають бути передані провадження, відкриті після 27 листопада. У такому випадку ми будемо ефективними та зможемо відповідати за результати роботи. Якщо нам зараз скерують тисячі, десятки тисяч проваджень, говорити про ефективність буде складно. З цією позицією погоджується генеральний прокурор України", – сказав Труба.

Нагадаємо, 27 листопада в Україні почало роботу Державне бюро розслідувань, були відкриті перші кримінальні провадження.

Читайте також — Тимчасова відсутність оперативників глобально не впливатиме на роботу ДБР — Лємєнов

Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність. ДБР, серед іншого, розслідує злочини, вчинені службовими особами Національного антикорупційного бюро України, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури або іншими прокурорами САП.

На фото — директор ДБР Роман Труба