У Раді ЄС із закордонних справ обговорять cитуацію в Азові — МЗС

У Раді ЄС із закордонних справ обговорять cитуацію в Азові — МЗС

У рамках засідання Ради ЄС із закордонних справ на порядок денний буде винесене питання щодо загострення ситуації в Азовському морі та Керченській протоці.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України у Фейсбук.

За інформацією МЗС, 10 грудня міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуватиме з візитом у Брюсселі на запрошення високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріки Могеріні для проведення робочої зустрічі з міністрами закордонних справ держав-членів ЄС.

"Очікується, що міністри обговорять параметри комплексної відповіді ЄС на агресивні дії Росії, зокрема через посилення санкційного тиску на Кремль, а також шляхи сприяння Україні у звільненні українських військовополонених та допомоги українському Приазов’ю, яке потерпає від наслідків російської агресії на суші та на морі, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше українських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.