У Криму адвокати, які займаються політичними справами, є в групі ризику ─ Алієв

 У Криму адвокати, які займаються політичними справами, є в групі ризику ─ Алієв

У Криму адвокати, які займаються політичними справами, є в групі ризику, переконаний програмний директор Кримського дому Акім Алієв. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:

Галина Бабій

"Суд хотів затримати Еміля Курбедінова на 15 діб, але, побачивши резонанс, скоротив термін. Очевидно, що це можна трактувати як тиск на незалежних адвокатів у Криму, які ведуть політично вмотивовані справи, які взялись за справу українських моряків", ─ зазначив  Акім Алієв.

Він пояснив, що адвокати, які займаються політичними справами в Криму, є в групі ризику, оскільки "російська влада в Криму намагається зробити ці справи мінімально публічними, а власне через адвокатів, які висвітлюють ці справи, широкий загал про них дізнається".

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб. Адвоката заарештували за пост в соцмережі Фейсбук 2013 року, звинувативши у "пропаганді або публічній демонстрації атрибутики або символіки екстремістських організацій".

Прослухати повну версію розмови.

На фото: Еміль Курбедінов