Понад 140 суден чекають проходу через Керченську протоку — ДПСУ

Понад 140 суден чекають проходу через Керченську протоку — ДПСУ

Станом на ранок 7 грудня на якірних стоянках і рейдах в очікуванні проходу Керченською протокою перебувають більше 140 судів, 98 з яких з боку Чорного моря.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Російська Федерація, всупереч міжнародному праву, продовжує перешкоджати руху кораблів через окуповану нею Керченську протоку", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, Росія створює перешкоди саме кораблям, що прямують в українські порти —  за минулу добу через Керченську протоку росіяни пропустили лише 41 судно в обох напрямках, при цьому 8 суден, які прямувал з/до українських портів, піддавалися перевірці ФСБ Росії.

Ситуація в Азовському морі постійно загострюється. Росія продовжує посилювати свою присутність на Азовському морі, розташувала природоохоронні підрозділи ФСБ, які продовжують незаконно перевіряти усі кораблі у цій акваторії.

Також через дії Росії українські порти на Азовському морі змушені скоротити вантажопотік, скорочувати людей і переходити на 4-денний робочий тиждень.

25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше українських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.