Полозов: адвокатів, які хочуть захищати українських моряків, перевірятимуть на зв'язки з ФСБ

Полозов: адвокатів, які хочуть захищати українських моряків, перевірятимуть на зв'язки з ФСБ

Понад 50 адвокатів, які виявили бажання взяти участь в захисті українських військовополонених моряків, будуть перевіряти на зв'язки з ФСБ Росії.

Про це повідомив у Фейсбук адвокат Микола Полозов.

За його словами, у найближчі дні міжвідомча група зробить відбір кандидатів в команду захисту, буде здійснена додаткова перевірка на предмет відсутності взаємодії кандидатів з спецслужбами Росії.

"Команда захисту в повному складі буде запрошена до Києва, де відбудеться укладання угод з родичами військовополонених, а також буде визначено як стратегічний напрямок захисту, так початкові тактичні дії адвокатів у справі", — додав адвокат.

Полозов також повідомив, що слідчі органи ФСБ досі не відповіли на подані заяви щодо допуск в СІЗО до його підзахисного, невідомо хто є слідчим у справі і чи сформована слідча група, немає інформації про те, чи передані матеріали кримінальної справи з Криму в Москву.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО, до них не можуть потрапити адвокати.

 

На фото — Микола Полозов