Адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків — Полозов

Адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків — Полозов

Адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків, яких утримують у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".

Про це Суспільному розповів адвокат Микола Полозов.

За його словами, він подав заявку на побачення з підзахисним Денисом Гриценком, але відповіді поки що не дістав. Як повідомляє Полозов, аби адвокат перший раз міг зайти до підзахисного, йому треба отримати дозвіл слідчого, який веде справу.

"СІЗО якраз знаходиться у слідчому управлінні ФСБ, я звернувся туди з заявою. Але мені сказали, що ніяких заяв від адвокатів вони не приймають, що треба звертатися до приймальні ФСБ на Луб’янці. Я туди звернуся сьогодні впродовж дня, але нині невідомо, хто слідчий у справі чи керівник слідчої групи. І також невідомо, чи передано матеріали кримінальної справи з Криму в Москву", — сказав Полозов.

25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, шестеро українських військових зазнали поранень, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до Москви.

У зв'язку з цим з 26 листопада до 26 грудня на частині України запровадили воєнний стан.

На фото — Микола Полозов