Чехія підтримує збереження санкцій проти Росії — ЗМІ

Чехія підтримує збереження санкцій проти Росії — ЗМІ

Чехія підтримує збереження санкцій проти Росії, оскільки, за словами чеських політиків, "причини, за якими вони були введені, продовжують діяти".

Голова сенату Чехії Ярослав Кубертена і голова палати представників Радек Вондрачек виступили за збереження діючих санкцій щодо Росії, повідомляє Radio Praha.

За словами Кубертена, він підтримує санкції щодо Росії, оскільки, на жаль, у країни "немає іншої можливості заявити про свою незгоду з діями Росі".
 
У свою чергу Вондрачек заявив, що не бачить причин скасовувати антиросійські санкції, "оскільки причини, за якими вони були введені, продовжують діяти. На його думку, Єврокомісії слід дати експертну оцінку "ефективні або контрпродуктивні антиросійських санкцій санкції".

Як повідомлялося, президент Європейської Ради Дональд Туск висловив упевненість в тому, що Європейський Союз продовжить санкції проти Росії в грудні.

Нагадаємо, ЄС запровадив щодо Росії санкції через агресію на Донбасі та окупацію Криму в 2014 році. Відтоді дію цих санкцій продовжують.

Читайте також — ЄС має перевірити, як застосовуються санкції щодо Росії — Волкер

Раніше повідомлялося, що ЄС, ймовірно, додасть до санкційного списку дев'ять осіб, причетних до проведення 11 листопада так званих "виборів" на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.