Україна побила всі рекорди у Європі за законодавчим спамом — експерт Комітету виборців

Україна побила всі рекорди у Європі за законодавчим спамом — експерт Комітету виборців

Україна побила всі рекорди у Європі за законодавчим спамом, переконана заступник генерального директора Комітету виборців України Наталя Линник. Про це вона розповіла в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат".

Ведуча:

Тетяна Дем’яненко

"Україна побила всі рекорди у Європі за законодавчим спамом. В Україні було зареєстровано 11,5 тисяч законопроектів. Проте не релевантно порівнювати себе з іншими країнами, країнами зі сталою економікою", — зазначила  Наталя Линник.

Вона додала, що цього року "Парламент підтримав 447 законопроектів. Це свідчить про те, що ми знаходимось в стадії демократичного транзиту. Ми знаходимось в стані реформ і це нормально, що у нас приймається так багато законопроектів. Зараз ми перебуваємо у перехідному періоді і робимо багато реформ.

Заступник генерального директора Комітету виборців України прокоментувала те, що Верховна Рада розглядала активно, насамперед, ініціативи президента.

"Верховна Рада розглядала активно ініціативи президента, і це свідчить про те, що законодавчі ініціативи президента були належним чином підготовлені, тому вони були підтримані", — розповіла Линник.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій ініціюватиме ускладнення процесу реєстрації законопроектів, аби уникнути законодавчого спаму.

Прослухати повну версію розмови.