Країни G7 закликали Росію відпустити українських моряків — уряд Канади

Країни G7 закликали Росію відпустити українських моряків — уряд Канади

Глави МЗС країн "Великої сімки" засудили дії Росії у Керченській протоці і закликали відпустити українських моряків та повернути кораблі.

Про це повідомляє прес-служба уряду Канади.

"Ми, міністри закордонних справ країн "Великої сімки" Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та високого представника Європейського союзу, висловлюємо нашу найсерйознішу стурбованість діями Росії проти України в Керченській протоці. Немає виправдання використання Росією військової сили проти українських кораблів і військово-морського персоналу", — йдеться в заяві міністрів закордонних справ G7.

Нагадаємо, 25 листопада у районі Керченської протоки прикордонні кораблі Росії здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України — російський корабель здійснив таран українського рейдового буксиру.  Російські сили також відкрили вогонь, внаслідок чого шестеро українських військових зазнали поранень. Кораблі "Бердянськ", "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" з екіпажами були доставлені в Керч.
 
За словами уповноваженої Росії з прав людини Тетяни Москалькової, у Керченській протоці було затримано 24 українських моряка.
 
30 листопада всіх українських моряків, заарештованих київським районним судом окупованого Сімферополя, відправили до Москви.