Ощадбанк щодня нараховує Росії по 97 тисяч доларів штрафу — Пишний

Ощадбанк щодня нараховує Росії по 97 тисяч доларів штрафу — Пишний

У разі невиконання зобов'язань, борг Росії за позовом Ощадбанку про компенсацію збитків у зв'язку із втраченими в Криму інвестиціями буде щодня зростатиме на 97 тисяч доларів США.

Про це заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний у Facebook.

"97 тисяч доларів США. Саме така сума з сьоднішнього дня і щодня нараховуватиметься за рішенням Арбітражного трибуналу в Парижі у разі невиконання Російською Федерацією зобов’язання відшкодувати Ощадбанку майже $1,3 млрд збитків, заподіяних внаслідок анексії і окупації АР Крим", — написав Пишний.

Як повідомлялося, арбітражний трибунал у Парижі 26 листопада ухвалив рішення задовольнити вимогу щодо компенсації збитків Ощадбанку, завданих внаслідок анексії Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо, слухання справи відбулись у березні 2017 року. Ощадбанк є першою компанією, 100% акцій якої належать державі, та першою банківською установою, яка виграла справу проти Росії щодо збитків, отриманих внаслідок анексії Криму.

Росія не визнає рішення міжнародного арбітражного трибуналу за позовом українського Ощадбанку про компенсацію збитків у 1,3 мільярда доларів у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями.