Москва не погоджується компенсувати Ощадбанку 1,3 мільярда доларів

Москва не погоджується компенсувати Ощадбанку 1,3 мільярда доларів

Москва не визнає рішення міжнародного арбітражного трибуналу за позовом українського Ощадбанку про компенсацію збитків у 1,3 мільярда доларів у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями.

Про це повідомили в прес-службі міністерства юстиції Росії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Російська Федерація не визнає рішення міжнародного арбітражу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, винесене 26 листопада 2018 року, в зв'язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову ПАТ "Державний ощадний банк України" до Росії", — заявили у Мін'юсті Росії.

Як повідомлялося, арбітражний трибунал у Парижі 26 листопада ухвалив рішення задовольнити вимогу щодо компенсації збитків Ощадбанку, завданих внаслідок анексії Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо, слухання справи відбулись у березні 2017 року. Ощадбанк є першою компанією, 100% акцій якої належать державі, та першою банківською установою, яка виграла справу проти Росії щодо збитків, отриманих внаслідок анексії Криму.

Раніше повідомлялося, що 23 лютого 2017 року Ощадбанк виграв суд в Росії на 10 мільйонів доларів. Мова йде про справу, в якій громадянин Росії поручився за кредити своїх українських підприємств, але позичальники допустили прострочення за кредитами.