На наступних президентських і парламентських виборах ми маємо обрати людей, які не гальмуватимуть євроатлантичний курс України — Чорновіл

На наступних президентських і парламентських виборах ми маємо обрати людей, які не гальмуватимуть євроатлантичний курс України — Чорновіл

На наступних президентських і парламентських виборах ми маємо обрати людей, які не будуть гальмувати євроатлантичний курс України, переконаний політолог Тарас Чорновіл. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Україна. Сьогодення".

Ведучий:

Сергій Стуканов

"На наступних президентських і парламентських виборах ми маємо обрати людей, які не будуть гальмувати євроатлантичний курс України", — зазначив Тарас Чорновіл.

Політолог пояснив, що в змінах до Конституції головним є не зміни до преамбули, а те, що три гілки влади мають виконувати свої обов’язки у реалізації євроатлантичного курсу.

"У змінах до Конституції України, головним є не преамбула. Три гілки влади дістають не право, а обов’язок виконувати цей напрямок. Якщо це буде виконуватися, а не гальмуватися, то ймовірно, що в 2021 році Україна може стати членом НАТО", — додав Чорновіл.

Детальніше — Рада затвердила зміни до Конституції щодо інтеграції України до ЄС і НАТО

Він також наголосив, що "країна, яке має територіальні проблеми, може стати членом НАТО, на відміну від країни, яка виявляє територіальні претензії до іншої країни". Таким чином, на цьому не можна спекулювати і сплутувати ці поняття.

На цю тему — Конституційний суд підтримав інтеграцію України в ЄС і НАТО

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.311 парламентарів проголосували за прийняття цього документа. 

Також Конституційний суд підтримав інтеграцію України в ЄС і НАТО.Більшістю голосів суддів Конституційного суду було прийнято позитивне рішення про те, що норми змін до Конституції, запропоновані президентом Порошенком, відповідають чинній Конституції.

Прослухати повну версію розмови.