Працівникам патрульної поліції необхідно надати право вибірково перевіряти авто — Павловський

Працівникам патрульної поліції необхідно надати право вибірково перевіряти авто — Павловський

Працівникам патрульної поліції необхідно надати більше повноважень на законодавчому рівні, щоб вони вибірково могли зупиняти автомобілі і перевіряти водія на стан алкогольного сп’яніння, переконаний голова громадської організації "Національна платформа безпеки руху" Олексій Павловський. В ефірі Українського радіо в програмі "Плюс-мінус" прокоментував підвищення штрафів за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Ведучий:

Олександр Піддубний

"Штрафи – досить ефективний інструмент, але наразі у поліції немає достатніх інструментів, аби притягнути до від повільності, оскільки представник патрульної поліції не може зупинити авто, якщо водій не порушує правила дорожнього руху. Якщо людина випила алкоголь, сіла за кермо і побачила екіпаж патрульної поліції, в 99% випадків такі особи намагаються не порушувати правила дорожнього руху для того, аби працівники поліції їх не зупинили. Як тільки вони розуміють, що на їхньому шляху немає поліції, вони перевищують швидкість і створюють аварійні ситуації", — зазначив Олексій Павловський.

Він також додав, що "працівникам поліції необхідно надати більше повноважень на законодавчому рівні, щоб вони вибірково могли зупиняти автомобілі і перевіряти водія на стан алкогольного сп’яніння, а також перевіряти його документи".

Нагадаємо, Верховна Рада посилила відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння до 37 тисяч гривень, а за повторне порушення — до 51 тисячі гривень з позбавленням права керування на строк до 3 років.

Прослухати повну версію розмови.