Україна у Мінську ініціювала розведення сил на Донбасі — Геращенко

Україна у Мінську ініціювала розведення сил на Донбасі — Геращенко

У Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Украіна ініціювала розведення військової техніки у районі Станиці Луганської на 26 листопада.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.


Вона зазначила, що Євген Марчук, український представник в ТКГ, повідомив, що на засіданнях всіх груп було висловлено незгоду з приводу проведення так званих "виборів" в окупованому Донбасі. Зокрема, були зроблені заяви з приводу незаконності та нелегітимності псевдовиборів у фейкових республіках.

Геращенко підкреслила, що "підтримка Росією "виборів" відкидає Мінський процес назад, а Мінські перемовини знаходяться під загрозою".

"Переформатування політичної групи має розпочатися з саморозпуску псевдоінституцій в ОРДЛО", — йдеться у повідомленні.

Докладніше - Росія щороку витрачає понад мільярд доларів на підтримку бойовиків в ОРДЛО

Раніше повідомлялося, Україна ініціювала позачергове засідання ТКГ у Мінську через проведення так званих "виборів" на окупованих територіях Луганської та Донецької областей, які відбулися 11 листопада. Центральна виборча комісія України оголосила "вибори" нелегітимними.

США пообіцяли Росії санкції за "вибори" на окупованих територіях України, а Рада ОБСЄ засудила псевдовибори.

Президент України Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.