ДБР відкриє перші кримінальні провадження наприкінці листопада

ДБР відкриє перші кримінальні провадження наприкінці листопада

Слідчі Державного бюро розслідувань складуть присягу та розпочнуть перші кримінальні провадження 27 листопада.

Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.


Як повідомляється, на цю дату планується призначення 295 слідчих Державного бюро розслідувань, якщо вони матимуть позитивні висновки за результатами спеціальних перевірок та психофізіологічного дослідження за допомогою поліграфу.

Згідно з інформацією сайту, у центральному апараті та територіальних управліннях ДБР сформовано слідчі підрозділи за трьома напрямками: розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції; розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя; розслідування військових злочинів.

У ДБР також зазначили, що станом на 27 листопада у бюро має бути призначено 520 працівників. Водночас, Державне бюро розслідувань розпочне роботу без оперативних працівників, а під час досудових розслідувань будуть залучатися оперативні підрозділи інших правоохоронних органів.

Територіальні управління Бюро розпочнуть роботу одночасно з центральним апаратом. Створено 7 територіальних управлінь, які розташовані у Києві, Краматорську, Львові, Мелітополі, Миколаєві, Полтаві, Хмельницькому.

Як повідомлялося, влітку 75 перших слідчих ДБР були рекомендовані до роботи в бюро. Комісія з активістів, громадських діячів, яка рекомендувала цих людей, стверджує, що там майже на 90 відсотків все чисто, а от стосовно керівників, яких було рекомендовано ще в середині липня, є багато питань.

Нагадаємо, 28 серпня директор ДБР Роман Труба відмовився розглядати призначення 27 осіб на керівні посади у ДБР, адже конкурсна комісія знищила результати проходження переможцями конкурсу поліграфу, хоча матеріали на кандидатів повинні зберігатися 5 років.