Продан заявив, що повернеться в Україну

Продан заявив, що повернеться в Україну

Колишній виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан заявив, що повертається в Україну наступного тижня.

Про це він повідомив у Фейсбук.

"Замовники розраховували, що Продан злякається. Подумає, що після такої кількості бруду та звинувачень йому вже ніколи не відмитись. Злякається — і не повернеться. Я такого подарунку людям, які мене замовили, не зроблю. Я повертаюсь", — написав він.

Нагадаємо, Спеціальна антикорупційна прокуратура надіслала повістку колишньому виконувачу обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану з вимогою з'явитися до слідчого 15 листопада.

Після цього у САП заявили, що Продан не з’явився на виклики до прокуратури для проведення слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні. Екс-керівнику ДФС  заочно оголосили про підозру у незаконному збагаченні.

Мирослав Продан написав у Facebook, що не виключає, що слідчі органи ведуть "певну гру з метою дискредитувати його та оголосити у розшук і безпідставно та бездоказово зробити винним". За його словами, 7 листопада, вже перебуваючи у клініці за кордоном, він дізнався від адвокатів, що САП надіслала повістку з вимогою з'явитись до слідчого.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко у серпні заявив, що передав до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури частину матеріалів кримінального провадження, що стосуються виконувача обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. Йдеться про розслідування випадків контрабанди, які, ймовірно, допустили підлеглі керівника Державної фіскальної служби.