Порошенко вніс в Раду законопроект про перейменування Дніпропетровської області

Порошенко вніс в Раду законопроект про перейменування Дніпропетровської області

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

Про це він написав у Фейсбук.

За його словами, на карті України не може бути місця для Петровського — одного із очільників комуністичної диктатури, співорганізатора та виконавця Голодомору в Україні.

Для перейменування Дніпропетровської області необхідно внести зміни в статтю 133 Конституції, а це вимагає підтримки конституційної більшості парламенту, тобто трьохсот депутатів, зауважив Порошенко.

20 листопада депутати не підтримали спрямування в Конституційний суд України законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. "За" розгляд такого перейменування проголосували 202 депутати з 226 мінімально необхідних 
 зокрема за це проголосували 66 з 135 представників фракції "блоку Петра Порошенка". 

Після цього голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в такому разі треба вносити новий проект постанови про перейменування цієї області.

Для перейменування Дніпропетровської області необхідно внести зміни в статтю 133 Конституції, а це вимагає підтримки конституційної більшості парламенту, тобто трьохсот депутатів.

У вівторок, 20 листопада, Верховна Рада не підтримала передання в Конституційний суд законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську, через що голова парламенту Андрій Парубій заявив, що в такому разі треба вносити новий законопроект про перейменування цієї області.


https://zaxid.net/news/

Нагадаємо, 20 листопада Рада підтримала перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку. До Конституційного суду України спрямовано законопроект №8380 "Про внесення змін до статті 133 Конституції України" про перейменування Кіровоградської області".