ГПУ: у справах Майдану суд визнав винними 52 осіб, дев'ятьох засуджено до позбавлення волі

ГПУ: у справах Майдану суд визнав винними 52 осіб, дев'ятьох засуджено до позбавлення волі

Під вартою у справах Євромайдану перебувають 13 осіб, визнано винними судом 52 осіб, дев'ятьох засуджено до позбавлення волі.

Про це на брифінгу щодо розслідування злочинів проти учасників Євромайдану повідомив начальник управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, — пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, розслідування цих злочинів не стало справою державного пріоритету, але буде зроблено все для завершення розслідування. "Всього розслідуються 4700 епізодів злочинів, скоєних проти учасників протесту. Більшу частину злочинів розкрито, встановлено обставини, виконавців, організаторів, пособників", — сказав Горбатюк.

Читайте також — Учасник трьох революцій: лише одиниці пішли в політику, щоб реалізувати гасла Майдану

Він також додав, що повідомлено про підозру 442 особам, щодо 289 підозрюваних справи направлено до суду. На жаль, вбивства Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Романа Сеника досі не розкрито.

"Тут не можу похвалитися результатом роботи, але можу сказати, що ми рухаємося до результату", — додав він.

Нагадаємо, в День гідності та свободи у Києві вшанували пам'ять героїв Небесної сотні. Дата Дня гідності та свободи пов'язана з подіями Євромайдану, який почався після ухвалення тодішньою владою рішення не укладати Угоду про асоціацію між Україною і ЄС. 21 листопада 2013 року почалися протести, і на Майдані з'явилися перші намети мітингувальників. Після 30 листопада, коли бійці "Беркуту" побили мітингувальників, їхня кількість значно зросла.

Докладніше — Ми шукаємо нові форми пам’яті подій Майдану— директор Музею Революції Гідності

Нагадаємо, під час подій Революції гідності загинули 106 українців, згодом їх почали називати "Небесною сотнею". Крім того, понад дві тисячі людей отримали поранення.

Новини по темі — Після Революції Гідності люди зрозуміли, що вони є важливим джерелом влади