Покарання для осіб, які працюють в органах окупаційної влади, буде невідворотнім — представник президента в Криму

Покарання для осіб, які працюють в органах окупаційної влади, буде невідворотнім — представник президента в Криму

Покарання для осіб, які працюють в органах окупаційної влади, буде невідворотнім, переконаний постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував рішення суду у справі Вадима Ганиша.

"Ми сподіваємось, що вирок у справі  Вадима Ганиша набуде законної сили. Є багато осіб, які брали участь у формуванні окупаційної влади. На жаль, до цього часу, ті особи, які затримувались на підконтрольній території, отримували фейкові покарання у вигляді умовних термінів. В цій ситуації, коли суд виніс обвинувальний вирок, ми бачимо, що під наполегливою позицією президента Україна та інших центральних органів влади починається реалізація кримінального законодавства", — зазначив Борис Бабін.

Він також додав, що "список осіб, які фактично зрадили державу, які працюють в органах окупаційної влади, постійного оновлюється. Вони є громадянами України, і покарання буде невідворотнім".

На цю ж тему Колишнього депутата з Криму засудили за держзраду на 12 років

Нагадаємо, екс-депутата кримського парламенту Вадима Ганиша засудили до 12 років позбавлення волі за звинуваченнями у державній зраді. Гашиша визнали винним у двох епізодах: за участь у голосуванні за російську Конституцію Криму 11 квітня 2014 року у статусі депутата Верховної ради Криму, а також за участь у виборах до міської ради Феодосії, які проводилися 14 вересня 2014 року.

Суд вирішив, що депутат сприяв підривній діяльності Росії на території України, коли брав участь у голосуванні за окупаційну так звану "Конституцію Криму". Також суд розцінив як протизаконну діяльність Ганиша у так званих "виборах" до міськради Феодосії, які відбулися за російським законодавством. Ганиш звинувачення відкидає. Він заявляв, що "ніколи не вчиняв злочину проти народу і держави Україна".

Прослухати повну версію розмови.