Продюсер українського бойовика: фільм "Король Данило" — проекція на сучасність

Продюсер українського бойовика: фільм "Король Данило" — проекція на сучасність

Художній фільм "Король Данило" виходить у прокат 22 листопада. Продюсер фільму Олеся Галканова-Лань та виконавець головної ролі, актор-каскадер Сергій Ярмошенко в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіли про особливості зйомок та чого варто очікувати від стрічки. 

"У нас дуже красивий сюжет, а також 27 героїв, які зав’язані на головному персонажі. Там буде все: і бої, і кохання, і інтрига, і трилер, і детектив, і трошки містики. Ми хотіли створити не просто фільм про короля Данила. Ми хотіли створити світ ХІІІ століття, в якому він жив. Крім того, у нашому фільмі Орда — це інша цивілізація, проти якої Данило об’єднав і Схід, і Захід", — пояснила Галканова-Лань.

Продюсер наголосила, що тема короля Данила була обрана, тому що це є проекцією на сучасність, на сьогодення. 

У ході зйомок, як розповіла Галканова-Лань, довелося змінити головного героя. 

"Ми змінили головного актора і обрали Сергій Ярмошенка після того, як відзняли вже 50% готового матеріалу. Попередній актор — талановитий хлопець, але на певному етапі розвитку ролі ми побачили, що нам потрібен інший король", — зазначила продюсер стрічки.

Читайте також: Українські фільми можуть заробляти — Сергій Неретін

"Я почав дублювати головного актора, виконував трюки у кадрі, а потім мені запропонували власне роль. До цього я працював у кінному театрі, у нас були курси акторської майстерності, але невеликі. Потім я працював закордоном і розширив свої навички", — розповів актор Сергій Ярмошенко.

Олеся Галканова-Лань додала, що фільм, режисером якого є Тарас  Химич, знімався без державного фінансування. 

"Ми вклали гроші з прокату попереднього фільму "Жива", а також отримали фінансування від меценатів", — сказала вона.

Фільм "Король Данило" базується на історії життя короля Русі Данила Романовича, який вперше був визнаний Східною та західною церквами як одностайний правитель найбільшої в Середньовіччі території з найбагатшими природними ресурсами та досконалою системою правління.

Прослухати повну версію розмови.

На фото: Олеся Галканова-Ланьта Сергій Ярмошенко