Єсипок: всеукраїнський конкурс бандуристів показав не лише таланти, а й проблеми

Єсипок: всеукраїнський конкурс бандуристів показав не лише таланти, а й проблеми

Участь в конкурсі в Всеукраїнському конкурсі бандуристів "Кубок Києва" приваблює не лише грошовими преміями, а й можливістю показати себе, переконаний голова Національної спілки кобзарів України Володимир Єсипок. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" Володимир Єсипок та керівниця Тріо бандуристок Українського радіо Тетяна Маломуж розповіли про деталі конкурсу.

"Перший Всеукраїнський конкурс бандуристів "Кубок Києва" — це професійний конкурс. Фактично на цьому конкурсі була представлена школа бандуристів: і київська, і львівська, і харківська, і одеська, тобто вся Україна була представлена на цьому конкурсі. Оскільки це був професійний конкурс, у нас не було обмежень щодо того, де конкурсант навчається або працює. Але були вікові категорії: до 20 років і від 20 до 30 років. Також було 2 жанрові категорії", — зазначив Володимир Єсипок.

Він наголосив, що "стимул участі в конкурсі полягав не тільки у грошових преміях, а щоб показати себе, щоб тебе помітили".

Він додав, що цей конкурс продемонстрував проблему з інструментами.

"Цей конкурс, окрім талантів, показав, що є проблеми, на жаль. Однією з найбільш проблем є виготовлення інструментів", — сказав Єсипок.

Тетяна Маломуж також розповіла, що цього року 8 місяців тривав бандурний конкурс аудіозаписів під назвою "Кобзарський майдан", його організував Юрій Боровик, а також долучилась Спілка кобзарів України.

За її словами, це унікальний конкурс, тому що було представлено 30 виконавців соло та 12 ансамблів.

Нагадаємо, що 9-11 листопада проводився Всеукраїнський конкурс бандуристів "Кубок Києва", інформаційним партнером якого було UA:Українське радіо. 

Прослухати повну версію розмови. 

                  На фото: Володимир Єсипок та Тетяна Маломуж