Більшість композицій виконані творчими колективами Українського радіо — редакторка UA: Класична музика

Більшість композицій виконані творчими колективами Українського радіо — редакторка UA: Класична музика

Музична редакторка проекту UA: Класична музика Наталя Попудрібко в ефірі Українського радіо в програмі Сьогодні.Вдень розповіла про проект, що дозволяє ознайомитися з найкращими записами класичної музики з архівів Українського радіо.
 
Що це за проект і де його шукати?
 
— Ця ідея виникла у Дмитра Хоркіна (генерального продюсера Українського радіо — ред.), адже ми з вами, Українське радіо за свою величезну історію накопичили величезну історію надзвичайних архівних записів. Ми зараз сидимо на цих скарбах і захотілося ці скарби продемонструвати. Це окремий діджитал-канал, який без реклами, без новин просто крутить академічну музику. Найвідоміші твори Моцарта, Баха, Бетховена, також наших класиків: Лисенка, Леонтовича, Гулака-Артемовського. Родзинка цього всього — все записано українськими виконавцями. Звичайно, ми можемо відкрити YouTube і послухати Караяна і мільйон людей це вже зробили, але ми знаємо, що і були такі чудові диригенти як Ігор Блажков.
 
 
Класики, навіть нашої, дуже багато. Як формується репертуар?
 
— Я просто моніторила, що цікаво людям. Ти заходиш в google і просто дивишся, що люди шукають. Ці твори я шукала у фондах Українського радіо, і не просто записи, в першу чергу, я шукала записи наших колективів: Симфонічного оркестру, Оркестру народної та популярної музики, тріо бандуристок. Саме вони і формували кістяк плейлиста на 125 композицій.
 
 
Чи буде цей плейлист час від часу змінюватися? 
 
— Планується. Наш діджитал-департамент дуже навантажений. Вони постійно займаються якісь проекти. Плануємо додати кнопку “randome” (перемішування — ред.) бо всім набридло слухати одну і ту ж послідовність. Також плануємо додати інформацію про композиції та рік запису, бо деякі з них дуже  старі і це відчутно на записі.
 
 
Слухати повну версію.