Генасамблея ООН розгляне дві резолюції щодо України — Геращенко

Генасамблея ООН розгляне дві резолюції щодо України — Геращенко

Генеральна асамблея ООН у грудні розгляне дві резолюції щодо України - про порушення прав людини в окупованому Криму та про мілітаризацію Азовського моря.

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У грудні в рамках 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН буде ухвалено дві дуже важливі резолюції. Одна з них стосується порушень прав людини в окупованому Криму, інша стосується мілітаризації Чорноморського регіону та Азовського моря", — сказала Геращенко.

Нагадаємо, перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила у Фейсбук, що комітет Генеральної Асамблеї ООН сьогодні розгляне оновлений проект резолюції про "Ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна".

Постійне представництво України в ООН у мережі Twitter також підтвердило цю інформацію.

19 грудня 2017 року Генасамблея ООН остаточно схвалила резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь. Україна". Тоді 70 країн підтримали документ, 26 виступили проти, 76 утрималися. Проти резолюції виступили Білорусь, Вірменія, Росія, Сирія, Зімбабве та інші країни.

Читайте також — Еміне Джапарова: в Криму навчання українською мовою скорочується

У документі міститься вимога до Росії скасувати заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.