Антіну Мухарському – 50: які проекти готує артист найближчим часом

Антіну Мухарському – 50: які проекти готує артист найближчим часом

Українському артисту, письменнику, телеведучому та галеристу Антіну Мухарському сьогодні виповнюється 50 років. В ефірі День Про він розповів про те, як святкуватиме ювілей та які має плани на майбутнє.

Свій день народження артист планує святкувати двічі.

"Сьогодні ми з моїми шкільними друзями і друзями дитинства збираємося. Це буде таке найтісніше коло людей, яких я пам’ятаю найдовше, після тата й мами. А вже в суботу буде широке відзначення цієї дати. А сьогодні у нас такі дружньо-ностальгічні посиденьки", – поділився Антін Мухарський.

Вже завтра Антін Мухарський з програмою "Мама-анархія" виступить в Докер-пабі на Оболоні.

"Ми виконаємо пісні, які писалися з 2009 по 2011 рік. Був такий Союз вольних художників Націонал-анархічне угруповання, відоме проектом "Жлобар". Я тоді почав створювати перші пісні. І вони, як не дивно, зараз знов актуальні, тому що боротьба триває, українська революція не закінчилася. Є люди, які їх вимагають. І спеціально для них ми робимо єдиний у 2018 році концерт", – розповів артист.

На запитання про долю книги-альманаха "Жлобологія" Мухарський відповів, що її доля визначена.

"Жлобологія" буде доповнена, з’явилися нові фарби у цьому явищі суто українському. Ми їх досліджуємо, аналізуємо, структуруємо. І я сподіваюся, що в найближчий рік-два ми зробимо доповнене перевидання цієї епохальної книжки. І проект, можливо поєднається з виставкою. Бо в 2019 році виповнюється 10 років Союзу вольних художників, і хотілося б це якось сполучити. Тому я думаю, що на наступний рік ми щось таке грандіозне утнемо", – підсумував Мухарський.

Антін Мухарський — український письменник, актор, телеведучий, галерист. Засновник мистецької платформи "Український культурний фронт". Також відомий під сценічним іменем Орест Лютий.
 
Матеріал підготувала Анастасія Руссу