Уряд створив Держслужбу у справах ветеранів

Уряд створив Держслужбу у справах ветеранів

Кабінет міністрів України створив Державну службу України у справах ветеранів, ліквідувавши Державну служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Про це повідомляє  агенція "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє видання, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 14 листопада, нова служба буде правонаступницею ліквідованої, а її гранична кількість співробітників складає 150 людей. 

Докладніше — Активістка Віра Валлє: "Порядок виділення коштів ветеранським організаціям треба позбавити корупційних чинників"

Нагадаємо, 27 лютого 2018 року Верховна Рада рекомендувала Кабінету міністрів створити Міністерство у справах ветеранів. В кінці березня Кабмін почав процес створення Міністерства у справах ветеранів.

13 листопада народний депутат фракції БПП, голова парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков заявив про неможливість одночасного реформування Держслужби України у справах ветеранів і створення нового Міністерства у справах ветеранів.

7 листопада "Національний Корпус" разом з ветеранами та представниками інших громадських організацій вимагали під стінами Кабміну створення Міністерства у справах ветеранів.

Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував реорганізувати Державну службу з питань ветеранів.