Конгрес не встигне застосувати нові санкції щодо Росії до кінця року — Bloomberg

Конгрес не встигне застосувати нові санкції щодо Росії до кінця року — Bloomberg

Конгрес США не очікує схвалення закону про закріплення нових санкцій США проти Росії до кінця року, оскільки законодавці зосереджуються на заходах щодо державних витрат, судових призначеннях та сільськогосподарських законопроектах.

Про це заявили ключові сенатори Конгресу США, повідомляє Bloomberg.

За даними видання, група сенаторів вже зібрали нові пропозиції щодо санкцій проти Росії, але новопризначені депутати почнуть працювати тільки в січні, тому на це немає часу.

Як заявив журналістам член Республіканської партії в Сенаті Джон Корнін з Техасу, "це буде справжня гонка, хіба що хтось захоче сидіти в Конгресі на свята".

У свою чергу сенатор Боб Мендез, член Демократичної патрії із Нью-Джерсі, сказав, що цього року в Конгресу не буде часу ухвалити санкції.

Раніше повідомлялося, що США пообіцяли Росії санкції за так звані "вибори" на окупованих територіях України.

Також влада США розширила санкційний список проти Росії за анексію Криму і агресію на Донбасі, додавши туди трьох фізичних осіб і дев'ять організацій.

Нагадаємо, проросійські бойовики провели так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада.

Центральна виборча комісія України оприлюднила офіційну заяву, якою визначила нелегітимний статус "виборів" на окупованому Донбасі.