Поліція відкрила провадження через відсутність тепла у Кривому Розі

Поліція відкрила провадження через відсутність тепла у Кривому Розі

Поліція розпочала кримінальне провадження через відстутність тепла у Кривому Розі 12 листопада.

За словами речниці обласного управління Нацполіції Дніпропетровщини Ганни Старчевської, дії службових осіб, які не прийняли рішення подати газ до котелень підприємства "Криворізька теплоцентраль", внаслідок чого у Кривому Розі було відсутнє тепло, кваліфікується як "службова недбалість". За вказаний злочин передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з чималим штрафом.

Ганна Старчевська також повідомила, що нині триває досудове розслідування справи, для того, щоб встановити виннних у цій ситуації, треба провести відповідні слідчі дії.

Нагадаємо, у Кривому Розі відбулися протести містян через відсутність опалення. Вони підпалили шини перед входом у центральний офіс "Криворіжгазу".

Запалені шини біля будівлі Криворіжгазу, фото - 0564.ua

У Кривому Розі теплопостачання міста здійснюють дві компанії – КП "Криворіжтепломережа" і "Криворізька теплоцентраль", кожна з яких охоплює приблизно по 50% міста. "Криворіжтепломережа" підписала договори і отримала газ для теплопостачання. А "Криворізька теплоцентраль" не має договору, але має борги перед "Нафтогазом України".

Сьогодні всі котельні підприємства "Криворізька теплоцентраль" відновили постачання газу, всі об'єкти акціонерного товариства запущені в роботу.

На фото - речниця обласного управління Нацполіції Дніпропетровщини Ганна Старчевська