Заарештовано осіб, які під Одесою тримали в рабстві майже сотню людей — прокуратура

Заарештовано осіб, які під Одесою тримали в рабстві майже сотню людей — прокуратура

Прокуратура заявляє про затримання 13 осіб, які утримували в рабстві 94 людини. 

"Усім 13 затриманим оголошено підозру за торгівлю людьми та обрано запобіжні заходи. Трьом фігурантам — у вигляді тримання під вартою без права на заставу, девятьом – арешт із заставою, ще одній підозрюваній – цілодобовий домашній арешт", — повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

За інформаціює прокуратури, замовниками "живого товару" виявилася сімейна пара — громадянин Грузії і громадянка України — власники сільськогосподарського підприємства, розташованого в Одеської області.

Як додали у прес-службі прокуратури, їх цікавили переважно особи, що перебували у скрутних життєвих обставинах та не мали постійного місця проживання — їм пропонували роботу із зарплатою 500 гривень в день, безкоштовне житло та харчування, але потім відбирали паспорти та мобільні телефони, вселяли у барак, де у кожній кімнаті в нелюдських умовах та в антисанітарії проживали 15-20 людей.

"Потерпілі постійно піддавалися фізичному та психологічному насильству з боку охоронців. Тих робітників, які відмовлялися працювати або намагались втекти, жорстко били. Працювати змушували безоплатно по 13 годин на добу на великих за площею полях", — повідомили у прокуратурі.

Читайте також — Ольга Дунебабіна: рабство — не міф, а сувора реальність

Нагадаємо, 18 жовтня відзначали Європейський день боротьби з торгівлею людьми. За даними Міжнародній організації з міграції, в Україні за 20 років жертвами торгівлі людьми стали майже 15 тисяч осіб.