У Кривому Розі протестують через відсутність опалення

У Кривому Розі протестують через відсутність опалення

На Дніпропетровщині половина жителів Кривого Рогу залишилась без опалення через борги підприємства "Криворізька теплоцентраль" перед нафтогазом України. Про це в ефірі Українського радіо повідомила журналістка криворізької філії Суспільного мовника Юлія Сіроклин.
 
“Майже півміста досі перебуває без тепла через те, що досі не було вирішене питання про погашення боргів і виділення лімітів на газ для теплоцентралі, яка підпорядковується Фонду держмайна. Теплоцентраль киває на Криворіжгаз, а той в свою чергу на теплоцентраль. Щоб отримати газ, Криворіжтеплоцентралі необхідно зараз погасити борг у 375 млн грн. В той же час вона запустила вночі 4 котельні і працювала ще над запуском двох, але на якому газі вони працюють, невідомо. Гроші не проплачені і "Нафтогаз" не виділив лімітів для криворізької теплоцентралі”, — розповіла журналістка. 
 
Як повідомила Юлія Сіроклин, через це жителі міста вийшли на мітинг під будівлею Криворіжгазу та спробували захопити приміщення.
 
“Ще вчора ввечері люди зібралися і палили шини біля будинку директора Криворіжгазу, а сьогодні зранку під його офісом зібралися мітингувальники. Там були учасники бойових дій, солдатські матері, городяни, в чиїх оселях ще холодно, а це більше 300 тис. людей. Вони вимагали, щоб котельням подали газ. Їх не цікавить, хто кому що винен, їм холодно. До людей ніхто з дирекції Криворіжгазу не вийшов і тоді люди спробували прорватися в приміщення. Чергова їм сказала, що нікого з начальства немає, бо сьогодні понеділок. Люди це розцінили як неповагу до себе, принесли шини і почали їх підпалювати”, — додала Сіроклин.
 
За її словами, коли буде надано тепло, невідомо.
 
Водночас ПАТ «Криворіжгаз» заявило, що невідомі люди захопили будівлю підприємства і утримують у заручниках співробітників. 
 
"Будівлю Криворіжгазу взяли штурмом невідомі через відмову Нафтогазу України постачати газ підприємству Криворізька Теплоцентраль”, — йдеться у повідомленні прес-служби підприємства.
 
Компанія «Нафтогаз України» наразі ситуацію в Кривому Розі не коментувала.
 
Слухати повну версію.
 
 
Запалені шини біля будівлі Криворіжгазу, фото - 0564.ua