Меркель і Макрон вважають незаконними так звані "вибори" в ОРДЛО — Зайберт

Меркель і Макрон вважають незаконними так звані "вибори" в ОРДЛО — Зайберт

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон вважають незаконними так звані "вибори" на окупаваних частинах Донецької та Луганської областей, що відбулися 11 листопада.

Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт за підсумками зустрічі Меркель, Макрона та президента України Петра Порошенка у Парижі.

"Президент Франції та канцлер Німеччини підкреслили, що протиправні і незаконні вибори в деяких районах Донецької і Луганської областей, які 11 листопада були проведені всупереч численним закликам міжнародної спільноти, не відповідають духу Мінських угод і декларації чотирьох глав держав і урядів "нормандського формату", погодженій разом із мінським пакетом заходів у лютому 2015 року",  йдеться в повідомленні прес-служби німецького уряду.

Нагадаємо, проросійські бойовики провели так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада.

Минулого тижня речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився відповідати, чи визнає Кремль так звані "вибори" на окупованих територія Донбасу, додавши, що спочатку потрібно дочекатися їх підсумків.

За словами представниці України у робочій групі ТКГ з гуманітарних питань Ірини Геращенко, під час останніх переговорів в Мінську російська сторона заявила, що визнає результати так званих виборів в ОРДЛО.