Реорганізація служби у справах ветеранів в міністерство нічого не дає — експерт

Реорганізація служби у справах ветеранів в міністерство нічого не дає — експерт

Створення Міністерства у справах ветеранів принципово нічого не змінить для ветеранів. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі Час реформ висловив політичнийй експерт, народний депутат України 3, 4 та 5-го скликань Борис Беспалий.
 
“Реорганізація служби у міністерство ветеранам нічого не дає. Буде над ними одна контора, чи інша — не це для них важливо. Важливо, щоб вона вирішувала їх справи. При мінсоцполітики — це якраз те місце, де вона має бути”, — вважає Борис Беспалий.
 
За його словами, створюючи нове міністерство, депутати переслідують власні корисливі мотиви.
 
“На мій погляд, тут дуже корисливий мотив з боку ініціаторів цієї постанови в парламенті. Справа в тому, що у Верховній Раді зареєстровано і має великі шанси на прийняття, проект постанови про те, що з наступного скликання кількість парламентських комітетів скорочується до 20 і залишаться тільки ті, які мають відповідне міністерство. Тобто, комітет у справах ветеранів, який є в парламенті, мав би злитися з соціальним комітетом, це менші посади, нижчий статус. Я думаю, що цей мотив відігав вирішальну роль”, — переконаний експерт.
 
Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував вже з наступного тижня почати реорганізацію Державної служби з питань ветеранів у профільне міністерство. За словами глави уряду, самим ветеранам слід узгодити кандидатуру керівника цієї структури.
 
27 лютого цього року Верховна Рада звернулася до Кабінету міністрів з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство у справах ветеранів. Кабінет міністрів планував розпочати реорганізацію Державної служби у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції в міністерство ще 23 березня. Планувалося, що процес триватиме 3 місяці, але міністерство досі не створено. 
 
Слухати програму повністю.