Луценко розповів, коли Порошенко розгляне його заяву про відставку — Сарган

Луценко розповів, коли Порошенко розгляне його заяву про відставку — Сарган

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що президент Петро Порошенко розгляне його заяву про відставку, щойно повернеться зі своєї робочої поїздки з-за кордону.

Про це повідомила речниця керівника Генпрокуратури Лариса Сарган у Facebook.

"Мене влада цікавить лише як можливість відповідальності і ефективності, тому я заявив про свою відставку, я до неї готовий. У мене була з президентом гостра розмова, він не сприйняв мого кроку, він про нього дізнався за 5 хвилин до мого заходу у Верховну Раду. Тим не менше, я сказав, що це моє принципове рішення", — розповів Луценко.

За словами генпрокурора, його заява про звільнення лежить на столі у Порошенка. Він також підкреслив серйозність своїх намірів, а не емоційність прийнятого рішення.

"Це не ігри, це принцип", — наголосив він.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 6 листопада заявив, що "подасть заяву про відставку".

Народні депутати у ході рейтингового голосування не підтримали цю заяву Юрія Луценка.

Юрій Луценко очолив Генпрокуратуру у травні 2016 року. До травня 2016 року законодавство передбачало, що на посаду генерального прокурора може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, а також має стаж роботи в сфері права не менше від 10 років.

12 травня 2016 року протягом дня депутати внесли зміни до законодавства і призначили на посаду генпрокурора Юрія Луценка, який не мав досвіду роботи в органах прокуратури та юридичної освіти.

Відповідно до законодавства, генеральний прокурор звільняється президентом України за згоди Верховної Ради.