Минулої доби на Донбасі поранено двох військових — штаб

Минулої доби на Донбасі поранено двох військових — штаб

На Донбасі минулої доби бойовики, яких підтримує Росія, 14 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, двоє військовослужбовців отримали поранення.

Як повідомляє прес-центр Генштабу на сторінці в Facebook, обстріли відбулися в районах населених пунктів Кримське, Новолуганське, Піски, Опитне, Мар'їнка, Славне, Красногорівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль та Лебединське.

"Окупанти продовжують застосовувати гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьу зброю. Поблизу Новолуганського бойовики стріляли зз мінометів калібру 120 мм. Таку ж зброю, тільки меншого калібру, окупанти застосували неподалік Павлополя та Кримського", йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією генштабу, сьогодні обстрілів з боку бойовиків не зафіксовано.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.

Росія спочатку заявляла про непричетність до подій на сході України, потім заявила про присутність там російських добровольців. За даними ООН, внаслідок конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.