Політолог: російські санкції — це виклик до дискусії українського олігархату перед виборами

Політолог: російські санкції — це виклик до дискусії українського олігархату перед виборами

Головною метою російських санкцій є українські олігархи. Таку думку в ефірі Українського радіо  в програмі Україна.Сьогодення з Сергієм Стукановим висловив політолог Олег Саакян.
 
“Ми бачимо, що наголос був зроблений на українських олігархів. Те, як вводились ці санкції  і відбувалася підготовка до них, свідчить, що це фактично був виклик до дискусії українського олігархату напередодні виборів”, - вважає Олег Саакян.
 
На думку експерта, про це говорить, процедура запровадження санкцій, яка в цілому невластива для російського керівництва.
 
“З самого початку про санкції заявив Путін. Він сказав: я даю доручення, щоб ви підготували.. і так далі. Після цього був приблизно тиждень часу і уряд взявся за розробку цього і тільки потім санкції були запроваджені. Себто був великий проміжок часу, в який було заявлено, що хтось буде в цьому списку до того, як він був схвалений. Якби метою Росії було лише ввести санкції, то тоді б Путіну красиво на прес-конференції принесли б список і він підписав би його в прямому ефірі”, - зазначив політолог. 
 
Нагадаємо, 1 листопада Росія запровадила санкції щодо 322 українців і 68 українських компаній.  Відповідне розпорядження було опубліковане на сайті російського уряду. У постанові йдеться, що економічні заходи вводяться щодо фізичних і юридичних осіб України і передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії,  а також заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території Росії.
 
Санкції поширюватимуться на суддів Конституційного суду України, депутатів Верховної Ради, чиновників адміністрації президента України, керівників органів виконавчої влади та великих українських компаній та інших.