На Донбасі минулої доби загинув один військовий, 2 поранені - штаб

На Донбасі минулої доби загинув один військовий, 2 поранені - штаб

Упродовж минулої доби підтримувані Росією бойовики 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, один застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Як повідомляє прес-центр Генштабу на своїй сторінці в Facebook, ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте, Зайцеве, Авдіївка, Березове, Красногорівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Гранітне, Чермалик, Гнутове, Водяне та Лебединське.

У Генштабі зазначають, що російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Чермалик.

"Найбільшу вогневу активність окупанти проявили на Маріупольському напрямку. Внаслідок бойових дій, загинув один військовослужбовець Об'єднаних сил, ще два – отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР".