Росія оголосила нові санкції проти України

Росія оголосила нові санкції проти України

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв заявив, що має намір підписати рішення щодо санкцій. За його словами списки фізичних осіб України, які попадають під санкції, включають сотні людей, що завдали шкоди Російській федерації.
 
"Там буде досить багато відомих людей. Якщо говорити про фізичних осіб, то цілком ймовірно, це будуть сотні людей, які завдали шкоди нашій країні. Там будуть представники бізнесу і інші люди, це залежить від розсуду російської сторони. Тобто від тих пропозицій, які сформулює уряд. Звісно, в список також включені українські компанії, тобто юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, які так чи інакше контролюються подібними громадянами щодо яких будуть запроваджені ці санкції." - заявив Медвєдєв.
 
Постанова уряду РФ про санкції не стосуватиметься більшості українців. Медвєдєв уточнив, активи українців, які потрапляють в санкційні списки будуть заблоковані. Мова йде про активи, які перебувають на території Російської федерації. Крім того буде діяти заборона перерахування грошових коштів, які знаходяться в джерелах розташованих на території РФ.
 
В ефірі Українського радіо головний спеціаліст сектору зовнішньоекономічної безпеки відділу економічної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус оцінював значемість санкцій.
 
Чим ці санкції загрожують економіці і громадянам України?
 
Іван Ус: Давайте пам'ятати, що економічні санкції Росії проти України з'являються вже не вперше. Для Росії це нормально - застосовувати певний тиск. Протягом останніх років країни заходу, включаючи і Україну, і США, запроваджують санкції. І російському уряду потрібно показати своєму народу, що вони теж відповідають у відповідь. Для мене це щось декларативне, ніж конкретне. Росія ще у 2014 році застосувала обмеження на експорт для значної кількості товарів з України. Цікаво подивитися на перелік. Тому що якщо вони заборонять поставку титану на свою територію, це скоріш їм буде на збиток.
 
 
Послухати повну версію програми
 
Слухайте програму "Сьогодні.Зранку" з 8.00 до 10.00!