Українці зможуть відчути на смак та дотик особливості інших культур

Українці зможуть відчути на смак та дотик особливості інших культур

У Києві 27 жовтня в Національному культурно-художньому комплексі "Мистецький Арсенал" відбудеться п'ятий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представить культуру понад 40 країн світу за участі 30 посольств іноземних держав і діаспор.

Фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL представила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" організаторка заходу Дарія Карякіна.

Дарія Карякіна розповіла, що ідея фестивалю виникла набагато раніше, ніж 5 років тому. Тоді вона працювала телеведучою і розповідала про послів і країни, які вони представляють. Одного разу розповідати про культуру з телеекрану стало замало, захотілося, щоб українці мали можливість доторкнутися до того, про що ми розповідали в ефірі, відчути і побачити на власні очі. Дарія вирішила створити проект, який буде об'єднувати народи і культури своїми методами. Одним з таких методів став фестиваль OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL.

Дарія Карякіна: дуже приємно, що з кожним роком фестиваль росте, збільшується кількість його учасників. Ми шукаємо форми, яким чином можна залучити учасників в рамках фестивалю. Це - виставки предметів побуту, національних костюмів, культурних надбань, цікаві майстер-класи, презентації страв та напоїв від посольств та найкращі зразки хореографічної та музичної творчості, - наша музична концертна програма триватиме 3,5 години.

Це не комерційний проект, він суспільно важливий, створений людьми для людей. За два місяці до проведення фестивалю представники посольств почали запитувати, коли вже відбудеться фестиваль, вони самі нагадають нам про цю культурну подію. Мета фестивалю – формування позитивного іміджу України серед світової спільноти, встановлення дружніх відносин між народами, налагодження культурних зв'язків між державами і сприяння обізнаності українців про особливості культури народів світу.

Відвідувачі зможуть ближче познайомитися з культурними особливостями: Австралії, Азербайджану, Аргентини, Афганістану, Бангладеш, Вірменії, Гвінеї, Грузії, Ефіопії, Німеччини, Індонезії, Індії, Іраку, Ірану, Казахстану, Киргизстану, Киргизстану, Лівану, Литви, Малайзії, Молдови, ОАЕ, Палестини, Румунії, Хорватії, Судану, Таджикистану, Туркменістану, Туреччини, України, Угорщини, Узбекистану, Чорногорії, Японії...

Прослухати повну версію розмови.
 
Переглянути на сторінці Українського радіо у Фейсбук.
 
 
Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!