Нагорного підозрюють у намірі створити політичну партію для просування інтересів Росії (аудіо)

Нагорного підозрюють у намірі створити політичну партію для просування інтересів Росії (аудіо)

Служба безпеки підозрює бізнесмена Тимофія Нагорного у намірі створити політичну партію для просування інтересів Росії.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова управління СБУ у Києві та області Олег Валендюк. За його словами, Нагорний був завербований російською Федеральною службою безпеки. На брифінгу було продемонстровано відеозаписи, на яких нібито бізнесмен розповідає, як його затримали та завербували в Москві.

За словами Валендюка, сьогодні Київський апеляційний суд має розглянути скаргу на запобіжний захід для Нагорного. Рішення про арешт Тимофія Нагорного на 2 місяці з правом виходу під заставу Печерський районний суд Києва ухвалив 4-го жовтня. Він вніс заставу і вийшов на свободу 11 жовтня. Прокуратура подала скаргу на рішення Печерського суду, аби позбавити Нагорного можливості вийти під заставу і знову відправити його під арешт. СБУ відкрило проти Тимофія Нагорного провадження за двома статтями Кримінального кодексу: про державну зраду та про шахрайство.

УР намагається зв'язатися з адвокатом Нагорного. Тимофій Нагорний – український бізнесмен, продюсер. З 2004 по 2009 рік був одружений із олімпійською чемпіонкою Лілією Подкопаєвою.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!