Україна потребує політиків, які вміють будувати діалог з суспільством

Україна потребує політиків, які вміють будувати діалог з суспільством

Митець в політиці і політик в мистецтві. 18 жовтня 1932 року народився Вітаутас Ландсбергіс - вчений-музикознавець, перший голова литовського парламенту після виходу з СРСР.
В ефірі Українського радіо політичний консультант Дмитро Сіманський проводить паралель з сучасністю.
 
Досі в Литві точаться дискусії щодо персони Вітаутаса Ландсбергіса, тому що є вдосталь скептиків, які відмовляють вченому-музикознавцю, піаністу, письменнику в праві бути президентом, головою парламенту, успішним політиком. Така реакція це що? Суперечність між політиком і митцем - це виняток із правил? Чи це те, що було необхідне пострадянському суспільству?
 
Дмитро Сіманський: Я також знайомий з паном Ландсбергісом і знаю яке враження він справляє: небуденна людина, аристократична, витончена, вихована. Якби ми в Україні не мали дефіциту яскравих політичних персон, якби все суспільство не волало: "Дайте нам нових політиків і нової політики!", то у нас цієї розмови не було. Виявляється, Україна дуже потребує політиків, які вміють будувати діалог з суспільством. Ми і далі потребуємо цього. У нас понад 300 партій, але коли запитати, чи знаєш ти свого депутата міськради? Отримаєш відповідь - ні. Чому? - Нецікаво.
 
 
Послухати повну версію програми
 
Слухайте програму "Сьогодні.Вдень" по будням з 13.00 до 15.00!