Андріївську церкву передали Вселенському патріархату (аудіо)

Андріївську церкву передали Вселенському патріархату (аудіо)

Верховна Рада передала Андріївську церкву в безоплатне постійне користування Вселенському патріархату для здійснення богослужінь і обрядів.

Відповідний президентський проект закону підтримали 237 депутатів. У документі йдеться про те, що таке рішення сприятиме відновленню зв’язків із Константинопольською Церквою-матір’ю та усуненню негативних наслідків втручання Росії у життя українського православ’я. Законопроект представила у сесійній залі представник Президента в парламенті Ірина Луценко.

Прослухати

Президент Петро Порошенко використовує питання релігії для передвиборної агітації, каже один із лідерів "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

Прослухати

Відповідно до ухваленого закону, Андріївська церква перебуває у державній власності, є об’єктом культурної спадщини, пам’яткою архітектури національного значення. Використання її Вселенським патріархатом здійснюється з додержанням законодавства про охорону культурної спадщини.

Нагадаю, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір надати Томос для автокефалії української церкви, зняв анафему з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і митрополита Української автокефальної православної церкви Макарія. Створення єдиної помісної церкви в Україні має відбутися після об’єднання українських православних церков.

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!