Коштів на субсидії вистачить, вважає експерт Антон Левицький

Коштів на субсидії вистачить, вважає експерт Антон Левицький

У проекті держбюджету на 2019 рік передбачено надання 55,1 млрд гривень на виплату субсидій населенню для оплати житлово-комунальних послуг. Це майже на 16 млрд гривень менше, аніж у 2108 році.

В ефірі Українського радіо у програмі "Сьогодні. Зранку" директор департаменту соціальної політики Інституту місцевого розвитку Антон Левицький прокоментуав нові правила отримання субсидій.

Антон Левицький нагадав, що нові правила надання субсидій, які були прийняті ще у квітні цього року, приблизно на 30% відсотків скоротили кількість отримувачів субсидії. Таким чином Уряд намагається відсіяти від отримання субсидій тих, хто моє достатньо доходів, щоб сплачувати за послуги. За його словами, коштів на субсидії вистачить.

Антон Левицький: є ряд обставин, коли будуть призначати субсидію по рішенню комісії. Наприклад, коли в складі сім'ї є особи, які фактично не проживають на місці реєстрації. Раніше такій сім'ї автоматично призначали субсидію, цих людей просто не враховували.

Якщо раніше людина, яка не працює, могла отримувати субсидію, зараз цього не буде,- обов'язковою умовою є дохід не менший мінімальної зарплати, обов'язкова сплата єдиного соціального внеску. Це, звичайно, не стосується пенсіонерів, тих, хто отримує соціальну допомогу, допомогу по безробіттю.

Інший момент - великі житлові приміщення: квартири площею понад 120 кв.м., будинки площею понад 200 кв.м. У цьому випадку субсидія не призначається, окрім винятків, які стосуються багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!