До Ради надійшло подання про притягнення до кримінальної відповідальності Дмитра Колєснікова (аудіо)

До Ради надійшло подання про притягнення до кримінальної відповідальності Дмитра Колєснікова (аудіо)

Подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова передав на розгляд Верховної Ради парламентський комітет з питань регламенту.

Депутата підозрюють у зловживанні службовим становищем. Зі слів генпрокурора Юрія Луценка, 2012-го рок, коли Колєсніков був головою Агентства державного майна, він підписав документи про відчуження двох цехів одного з держпідприємств у Дніпрі — тоді ще Дніпропетровську. Передані цехи, за словами генпрокурора, були частиною оборонного комплексу. Подання про притягнення Дмитра Колєснікова до кримінальної відповідальності Юрій Луценко просить розглянути у найближчий пленарний вівторок.

Дмитро Колесников звинувачення Генпрокурора відкидає. Зокрема, на засіданні комітету повідомив - об’єкти підприємства не мали стратегічного для країни значення.

Прослухати

Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова у травні. У червні регламентний комітет Верховної Ради повернув його спікеру Андрію Парубію. Через те, що Колєсніков, начебто, не зміг отримати для ознайомлення подання ГПУ і додаткові матеріали до нього.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!