Під Кабміном відбулася акція з вимогою знизити акцизи на ввезення авто (аудіо)

Під Кабміном відбулася акція з вимогою знизити акцизи на ввезення авто (аудіо)

Водії автівок з "єврономерами" сьогодні на акції біля будівлі Кабінету міністрів вимагали зменшити ціну на розмитнення імпортних машин та зняти вікові обмеження на автомобілі, що ввозяться в Україну.

Як сказали Суспільному кілька мітингувальників, вартість розмитнення не повинна залежати від року випуску авто. Під кабмін водії приїхали, бо, за їхніми словами, у вівторок парламентський комітет з питань податкової та митної політики сформував перелік правок до законопроектів, що можуть задовольнити їхні вимоги. Документи було передано до профільних міністерств для отримання експертної оцінки. За словами голови громадської організації "Автоєвросила" Олега Ярошевича, сьогоднішня акція — попереджувальна.

Прослухати

До мітингувальників вийшла керівниця комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна. Цей комітет учора розглянув правки до законопроекту, але за них не голосував. Ніна Южаніна каже, правок багато і вони можуть розбалансувати документ, тому важливо отримати висновки міністерств.

Прослухати

Нагадаю, в липні народні депутати підтримали за основу законопроект, що має знизити акцизи на розмитнення автівок з-за кордону. Змін до законодавства тоді вимагали власники машин з іноземною реєстрацією. Вони перекривали вулиці у центрі столиці. У законопроекті написано, що для авто з бензиновим двигуном вартість розмитнення - 50 євро, а з дизельним - 75.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!