Святослав Стеценко: Молодь не має позитивної мотивації для строкової служби

Святослав Стеценко: Молодь не має позитивної мотивації для строкової служби

Президент Петро Порошенко продовжив на один місяць із жовтня до грудня термін проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу.

Чому Президент вже двічі за рік змінив строки призову, розповів в ефірі Українського радіо у програмі "Сьогодні. Вдень" полковник запасу Святослав Стеценко.

Чому влада йде на такий крок, адже молодь не дуже охоче йде служити до армії?

Святослав Стеценко: оскільки молодь не прагне йти на строкову службу в армію, оскільки військкомати за два місяці не встигають виконати план призову, термін призову продовжують ще на місяць. Хочу додати, що це проблема комплексна, це проблема ЗСУ, а не військкоматів. Вочевидь, є дві основні причини, перша - немає позитивної мотивації для строкової військової служби, адже людина півтора року свого життя віддає Україні, що вона натомість отримує? Чи отримує вона якісь переваги перед тими, хто не служив? Ні. І друга причина в тому, нажаль, дуже часто військовослужбовці строкової служби не отримують достатньої військової підготовки, натомість, залучаються до господарських робіт і обслуговування військових містечок. Це є демотивуючим чинником.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!