Відбувся прес-показ художнього фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри" (аудіо)

Відбувся прес-показ художнього фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри" (аудіо)

Прес-показ художнього фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри" відбувся сьогодні у Києві. У фільмі йдеться про події 1917-го - 1921-го років.

Продюсер та режисер-постановник фільму — Олесь Янчук. Симона Петлюру зіграв Сергій Фролов. Роль дружини Петлюри - Ольги — виконала Ірма Вітовська. Фільм "Таємний щоденник Симона Петлюри" - переможець 8-го конкурсного відбору Держкіно , знятий Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка. З шостого вересня фільм виходить в український кінопрокат.

Катерина Шевцова докладніше.

Як такого "таємного щоденника" у Петлюри не було, це художній хід, зведені в одне ціле історичні довідки , які відтворюють епоху і настрій людей того часу, каже автор сценарію стрічки Михайло Шаєвич. Задум був такий: розвіяти міфи про Петлюру, який віддав життя за незалеженість України, говорить Михайло Шаєвич:

Художній фільм, жанр якого - історична драма, знімали у павільйонах кіностудії імені Довженка і деякі кадри у Парижі — там, де перебував Симон Петлюра з 1924-го і до травня 26-го року, каже одна з головних героїнь фільму Вікторія Янчук. Вона зіграла роль доньки Симона Петлюри - Олесю.

У фільмі - історія України з 1917-го по 21-й роки. У цей час відбувається боротьба за незалежність Української Народної республіки на чолі з її лідером СИмоном Петлюрою . Він намагається стримати агресію більшовистської Росії . Програвши боротьбу, Петлюра емігрує до Парижа , де у квітні 1926-го його було вбито. Пропоную послухати фрагмент з фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри" :

З шостого вересня фільм буде демонструватися у 155 кінотеатрах країни.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!